2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Vynikající pomazánka ze sardelové pasty

Název Množství a jednotka
sardelová pasta 3 lžičky
vejce 2 ks
sladkokyselé okurky 2 ks
kapie 1 ks
dietní salám 100 g
Zobrazit všechny ingredience

předkrm
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo. Změklé máslo vymícháme se smetanovým taveným sýrem (čím měkčí, tím lepší, jinak se tvoří nepěkné žmolky), postupně podle chuti přidáváme sardelovou pastu. Čerstvou papriku, sterilované okurky, vychladlé vajíčka a salám nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do připravené sardelové pomazánky. Můžeme přidat nasekanou petrželku. Mažeme na pečivo.

Tip:
Pro sváteční příležitosti můžeme vydlabat veku, naplnit ji pomazánkou, zabalit do fólie, nechat vychladnout a pak krájet na plátky.


Další fotografie
 


RECEPTY

Ořechové košíčky z tlapkového těsta

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme v mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Křenové zelí (vitamínová bomba)

Postup: Hlávku zelí očistíme od nepěkných listů. Rozpůlíme a nakrouháme na jemno. Dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Oříško čokoládové trubičky

Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvová marmeláda

Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle s lososem a brokolicí

Postup: Brokolici a těstoviny uvaříme každé zvlášť v osolené vodě doměkka a scedíme.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...